Vem har de bästa försäkringarna för hundvalpar?

På marknaden finns det flera försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för hundvalpar och hos varje bolag skiljer sig villkoren åt. Därmed är det bäst för dig att du först vet vilka faktorer som är av störst vikt för dig. För att lättast kunna avgöra vilket alternativ som kommer vara det bästa för dig.

Oavsett om din försäkring gäller en hundvalp eller en äldre hund behöver man titta på vilka bolag som passar ens hunds ålder. Gällande valpförsäkring kan man finna de som godkänner försäkring på hundar från en ålder på fyra veckor, medan andra har valt äldre ålder. 

En god rekommendation är att man försäkrar sin hundvalp så fort som möjligt och om man inte föder upp hundar brukar man inte behöva från så låg ålder som fyra veckor. I så fall har man fler alternativ som kan vara passande och fler fördelar att jämföra med varandra. 

Veterinärvård och dolda fel

Hur stort maxbelopp som ens hundförsäkring ger för hundvalpen brukar tillhöra de mest intressanta faktorerna och vad som ingår i detta belopp. Vilken typ av sjukdomar, skador och behandlingar ingår i veterinärvården? När man jämför vad som ingår bör man även ta en titt på månadskostnaden, för att avgöra hur högt belopp man anser att försäkringen är värd, med hänsyn till vad man får och vad man behöver. 

Dolda fel är något som många hunduppfödare har försäkrat sina hundvalpar med, sedan deras födsel, och den kan vara gällande upp till ett år, beroende på hundras och vilken typ av dolt fel som blir gällande. 

Vare sig det gäller skador, sjukdomar eller dolda fel så kan det även skilja i villkoren beroende på vilken hundras som hundvalpen är. Beroende på om det är en ras med kända problem i exempelvis höften.

Jämförelsesajter hjälper dig på traven

Ta gärna hjälp av en noggrann och objektiv sajt som förser dig med tydlig information över vad som gäller för den specifika valpförsäkringen där du jämför alla kostnader och vad du får för dina pengar. Det finns försäkringar för hundvalpar som har lägre basförsäkringar, men samtidigt så innehåller denna typ av försäkring kanske inte allt som du vill ha med i din hundförsäkring.

Med en del försäkringar kan du även få rabatt för din hundvalps första år, vilket man såklart gladeligen tar emot. Men när du genomför en jämförelse bör du vara vaksam på ordinarie kostnader och om några andra villkor förändras efter att den specifika rabatten har slutat att gälla.